uskoro otvorenje

Foto - U Županijskoj palači uskoro centar s hologramima, evo što još očekuje posjetitelje

Pozdrav i dobrodošlicu na samom ulazu u Centar posjetiteljima će uputiti prvi nasljedni varaždinski župan Tomo II. Erdödy kroz hologramsku projekciju...
Objavljeno: 05.05.2023. 09:52

Zadnja izmjena: 05.05.2023. 09:52

Foto: Iva Habulan Šavor

Završili su građevinsko-obrtnički radovi u podrumu Županijske palače u sklopu EU projekta [email protected], a čime je podrum palače pretvoren u Centar za posjetitelje koji prve goste očekuje tijekom ovog mjeseca.

Kako je danas pojasnio pročelnik Darko Majhen, u sklopu projekta nabavljena je oprema visoke tehnologije koja se sastoji od prezentacije opreme kao što su laserski projektori, računala, audio sustav, 3D umjetnički kiparski objekti, ali i hologramska projekcija te sustav videonadzora. U završnoj je fazi uspostava centara za posjetitelje u Varaždinu i mađarskom Csurgou, a oba centra će biti virtualno povezana "prozorom", odnosno virtualno umreženi te će se na taj način posjetitelji oba centra moći međusobno vidjeti.

- Prošli tjedan, nakon uspješno obavljenog tehničkog pregleda ishodili smo uporabnu dozvolu. Radovi su bili dosta zahtjevni, a podsjećamo da j otkriveno i nekoliko novih prostorija. Na površini od gotovo 400 kvadrata prostirat će se Centar za posjetitelje, a u tijeku je dovršavanje uspostave modernih tehnologija, uz pomoć koje ćemo na atraktivan i drugačiji način prezentirati kulturnu i povijesnu baštinu manje poznatih ruralnih dijelova naše županije - rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ dodao je kako je prostor podijeljen na nekoliko tematskih cjelina, poput postanka svijeta, vulkana i špilja, neandertalaca, dolazak Rimljana, Avara, Huna i Hrvata te nekih mitoloških likova. Istaknuo je kako će pozdrav i dobrodošlicu na samom ulazu u Centar posjetiteljima uputiti prvi nasljedni varaždinski župan Tomo II. Erdödy kroz hologramsku projekciju.

Komentari