druženje učenika i parlamentaraca

FOTO Učenici Druge gimnazije posjetili su Europski parlament i snimali kadrove za dokumentarac

Objavljeno: 15.03.2018. 11:43

Zadnja izmjena: 15.03.2018. 11:54

Foto: Druga gimnazija Varaždin

U sklopu realizacije projekta „Zvezda ima pet krakov“ učenici Davor Španić, Matea Mihalj, Lorena Huđek i Alen Sabolić posjetili su Europski parlament u Bruxellesu pod vodstvom svojih mentora profesora Miroslava Gradečaka i Saše Josipa Milec.

U suradnji nositelja projekta AS Tv-a iz Murske Sobote i još četiri škole iz Slovenije, Austrije i Mađarske učenici su od 4. ožujka do 9. ožujka snimali kadrove za dokumentarni film o granicama u Europi.

Naši gimnazijalci bili su primljeni od strane slovenskih parlamentaraca, te su snimali intervju sa slovenskim zastupnikom Igorom Šoltesom i hrvatskom zastupnicom Marijanom Petir.

Također, odazvala im se i zastupnica Dubravka Šuica koja je na zamolbu ravnateljice Zdravke Grđan snimila intervju s učenicima iz Murske Sobote. Uz ugodno iskustvo susreta s parlamentarcima učenici su imali prilike razgledati ustanove Europske unije, posjetili su atrakciju Atomium, muzej o povijesti Europske unije Parlamentarium, te mnoge zanimljivosti u samome gradu, a projekt se nastavlja snimanjem priloga u Sloveniji i Hrvatskoj, pa je već u planu nova suradnja slijedeće školske godine.

Komentari