ZDRAVO ZDRAVLJU

Foto - Učenici Elektrostrojarske škole Varaždin pravili zdrave smoothije i sokove

Objavljeno: 20.02.2023. 13:57

Zadnja izmjena: 20.02.2023. 13:57

Foto: Max Jeremić

Elektrostrojarska škola Varaždin održala je prvu radionicu “Zdravo zdravlju!”, gdje su učenici učili kako pripremiti zdrav tanjur i kako izbalansirati obroke te su teoriju odmah primijenili u praksi. 

Naime, riječ je o školskom projektu građanskog odgoja i obrazovanja koji sufinancira Varaždinska županija s 1.4000,00 eura. Zbog toga je Elektrostrojarska škola kupila blendere i sokovnike koji će biti dostupni za korištenje učenicima i djelatnicima škole i nakon završetka projekta, a kako navodi ravnatelj Igor Kos, projekt će se provoditi u više faza. 

-Projekt će se provoditi kontinuirano cijele godine, a želja nam je da se nakon radionica u školi besplatno dijele zdravi pripravci, svježe iscijeđeni sokovi koje će spremati učenici koji su prošli edukacije – rekao je Kos. 

Dio projekta implementiran je i u nastavu Etike gdje učenici razgovaraju o važnosti i očuvanju zdravlja. Isto tako, učenici u nastavi strukovnih predmeta i kroz Centar izvrsnosti za hrvatski jezik, uz pomoć mentorica Aleksandre Rodeš i Viktorije Žunec, kreiraju medijski sadržaj te planiraju promotivne aktivnosti ovog projekta. Osim toga, izrađivali su se zdravi smoothieji i sokovi kroz koje su učenike vodili nutricionisti Anita Car i Davor Hostić

Komentari