lijepi koncert

Foto - Učenici Glazbene škole u Varaždinu oduševili nastupom s Varaždinskim komornim orkestrom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.06.2022. 18:41

Zadnja izmjena: 02.06.2022. 18:41

I ove srijede u Glazbenoj školi u Varaždinu tražila se stolica više na koncertu učenika varaždinske Glazbene škole s Varaždinskim komornim orkestrom.

Mladi i talentirani glazbenici osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja Filip Jaklin, Hana Široki, Lana Stanković – Vrček, Tonka Tkalec, Katarina Malbašić, Petar Mumlek, Morana Vidović, Barbara Pokorny, Nikola Štrlek, Ivan Posavec – Kovač, Lana Mesarić, Darija Gazdek, David Vidović, Jan Strahija, Niko Božek, Ema Kovačić i Dorian Stipčić, uz pomoć svojih mentora uspješno su položili audiciju i dobili priliku nastupiti uz orkestar, što je vjerujemo san svakom glazbeniku.

Kao vrsni mentori, predstavnici komornog orkestra na ovakvim su koncertima u prilici svoje znanje i vještine prenijeti na mlade nade varaždinskog i hrvatskog glazbenog života, a članovi Varaždinskog komornog orkestra nisu krili oduševljenje nastupom učenika.

„Nastupiti uz orkestar san je svakog glazbenika, a Glazbena škola u Varaždinu to svoji učenicima omogućava dva puta godišnje, što je zapravo raritet i mnogo nas nije kroz djetinjstvo imalo tu priliku pa stoga ne čudi da je svake godine sve veći broj učenika koji želi nastupiti na ovom koncertu.“, istaknuo je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić te pozvao sve na sljedeći veliki projekt koji nam spremaju u Glazbenoj školi u Varaždinu, izvedbu Queen Symphony Tolge Kashifa 18. lipnja 2022. na varaždinskom Korzu“.

Komentari