budući kuhari

FOTO: Učenici Gospodarske škole i ove godine spremali jela od varaždinskog zelja

Učenici Gospodarske škole koji se školuju za kuhare i ove su godine tradicionalno spremali jela od varaždinskog zelja.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.01.2020. 10:40

Zadnja izmjena: 14.01.2020. 10:42

Foto: Luka Šalamun

Učenici Gospodarske škole koji se školuju za kuhare i ove su godine tradicionalno spremali jela od varaždinskog zelja.

Prema riječima ravnateljice Gospodarske škole Katice Kalogjere Novak, kuhari su izuzetno traženi na tržištu, a učenici iz Gospodarske škole imaju europske i svjetske medalje. - Sve kvalitetniji učenici, tj. oni sa višim prosjekom ocjena upisuju smjer za kuhara, a mi upisujemo samo jedan razred jer nam nedostaje kuharski praktikum - napomenula je Kalogjera Novak. Radionici je prisustvovala i Natalija Martinčević, savjetnica župana Varaždinske županije koja je podsjetila kako je varaždinsko zelje u istraživanju tržišta od strane ispitanika proglašeno najboljim zeljem. - Razveselila su me djeca koja s voljom i entuzijazmom pripremaju ove namirnice i danas ćemo svi zajedno uživati u kiselom zelju - poručila je Martinčević.

Na radionici su prisustvovali i Dragutin Vincek, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije te Marija Cafuk, čuvarica sjemena Varaždinskog zelja koje je zaštićeno na razini EU.

 

Komentari