Učenici Gospodarske škole koji se školuju za kuhare i ove su godine tradicionalno spremali jela od varaždinskog zelja.
Prema riječima ravnateljice Gospodarske škole Katice Kalogjere Novak, kuhari su izuzetno traženi na tržištu, a učenici iz Gospodarske škole imaju europske i svjetske medalje. - Sve kvalitetniji učenici, tj. oni sa višim prosjekom ocjena upisuju smjer za kuhara, a mi upisujemo samo jedan razred jer nam nedostaje kuharski praktikum - napomenula je Kalogjera Novak. Radionici je prisustvovala i Natalija Martinčević, savjetnica župana Varaždinske županije koja je podsjetila kako je varaždinsko zelje u istraživanju tržišta od strane ispitanika proglašeno najboljim zeljem. - Razveselila su me djeca koja s voljom i entuzijazmom pripremaju ove namirnice i danas ćemo svi zajedno uživati u kiselom zelju - poručila je Martinčević.
Na radionici su prisustvovali i Dragutin Vincek, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije te Marija Cafuk, čuvarica sjemena Varaždinskog zelja koje je zaštićeno na razini EU.
Komentari