suradnja između dviju škola

FOTO Učenici i profesori Druge gimnazije posjetili su ljubljansku gimnaziju i dogovorili daljnju suradnju

Objavljeno: 08.01.2018. 17:04

Zadnja izmjena: 08.01.2018. 17:06

Učenici Druge gimnazije Varaždin Renea Andrea Jarnec, Benjamin Kozulić i Damjan Ivanjko, profesori Miroslav Gradečak i Jasminka Trojko, ravnateljica Zdravka Grđan i predstavnica slovenske nacionalne manjine Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora posjetili su Gimnaziju Antona Aškerca iz Ljubljane.

Dvije gimnazije potpisale su ugovor o suradnji još 2012. godine, kada su učenici i profesori Druge gimnazije prvi puta posjetili ljubljansku školu i odmah prepoznali potencijalnog partnera.

Do sada su se te dvije škole susretale na raznim međunarodnim školskim događajima, a ove 2018. godine će se njihova suradnja proširiti na poboljšanje kvalitete izvedbe nastave slovenskog jezika. Tijekom posjete su učenici i profesori Druge gimnazije prisustvovali nastavi slovenskoga jezika i povijesti, nakon čega su sa svojim slovenskim kolegama uspoređivali metode rada i tehničke mogućnosti izvođenja nastave u obje škole.

Zajedno s ravnateljicom Zdenkom Može Jedrejčić, profesoricom slovenskog jezika Maja Kosmač Zamuda, profesorom povijesti Matjažom Zorko dogovorena je daljnja suradnja primarno putem tzv. virtualne učionice i internetske platforme pomoću koje će učenici biti u kontaktu na tjednoj bazi, a Druga gimnazija će uzvratiti gostovanje u ožujku 2018. godine.

Komentari