'odaberi svoju školu'

Foto - Učenici i roditelji stvorili gužvu na štandovima 17 srednjih škola

Objavljeno: 01.06.2023. 11:27

Zadnja izmjena: 01.06.2023. 11:27

Koju srednju školu upisati i za koje zanimanje se školovati, pitanja su na koja su brojni učenici osnovnih škola i njihovi roditelji odgovore potražili jučer u dvorani Gospodarske škole u Varaždinu. 

Tamo je započela tradicionalna, 16. po redu kampanja "Odaberi svoju školu". Svoje obrazovne programe u novoj školskoj godini 2023./24. predstavilo je svih 17 srednjih škola iz Varaždinske županije. Pridružili su im se predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HGK - Županijske komore Varaždin, Obrtničke komore Varaždinske županije i PU varaždinske.  

- Ovom kampanjom našim učenicima želimo maksimalno približiti programe srednjih škola. Vjerujemo da su učenici iz Varaždina i okolice kroz neposredan kontakt s ravnateljima i djelatnicima škola dobili sve informacije potrebne za odabir budućeg zanimanja, a u sljedećih nekoliko dana to mogu učiniti učenici s područja Novoga Marofa, Ivanca i Ludbrega, jer se kampanja nastavlja u tim gradovima. Iznimno smo ponosni na naš obrazovni sustav koji razvijamo s idejom vodiljom "sustava jednakih šansi". Kvalitetni obrazovni programi privlače i učenike iz drugih županija da upišu upravo jednu od naših škola - rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec. 

U Varaždinskoj županiji osnovnu školu ove godine završava 1.649 učenika. Kampanja "Odaberi svoju školu" bit će održana danas, 1. lipnja, od 18 do 20 sati u Osnovnoj školi Novi Marof. U petak, 2. lipnja, nastavlja se u Srednjoj školi Ivanec, također od 18 do 20 sati. U istom vremenu bit će održana i u ponedjeljak, 5. lipnja, u Osnovnoj školi Ludbreg. 

Komentari