'nesebična pomoć'

Foto - Učenici III. osnovne škole Varaždin uključeni u projekt 'Škola dobrih djela'

Objavljeno: 16.05.2023. 10:17

Zadnja izmjena: 16.05.2023. 10:33

Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda III. osnovne škole Varaždin su se sa svojim učiteljicama i pedagoginjom uključili u projekt "Škola dobrih djela" udruge "Djeca za bolji svijet" iz Samobora.

"Škola dobrih djela" je projekt za učenike osnovnih škola s ciljem poticanja djece na činjenje dobrih djela od najranijih nogu kako bi se kod njih razvijala empatija prema ljudima, životinjama, prirodi, ali i cijeloj zajednici. Učenici su odabrali da će pomagati umirovljenicima, bolesnima, životinjama, onima koji nemaju, birali su najljubaznijeg učenika u razredu te izrađivali "lanac isprike" za sve loše što su dosad napravili dragim osobama.

- Ponosni smo na naše učenike i učiteljice jer su nesebično odlučili pomoći drugima. Na ovaj način odgajamo buduće mlade ljude kojima je bitno kako se drugi osjećaju i koji su uvijek tu za druge. Učenici iskazuju veliki entuzijazam u aktivnostima i sami sudjeluju u formiranju istih. Veselimo se budućim aktivnostima u projektu. Od srca hvala roditeljima, djedovima i bakama naših učenika i svima drugima koji nas podržavaju - rekla je koordinatorica projekta pedagoginja Valentina Habunek Mrazović.

 

Komentari