tradicionalni sajam

Foto - Učenici iz Sračinca posjetili sajam informatike i Interliber

Objavljeno: 18.11.2023. 11:28

Zadnja izmjena: 18.11.2023. 11:28

Učenici OŠ Sračinec, polaznici izvannastavnih aktivnosti iz informatike posjetili su na Zagrebačkom velesajmu sajam informatike Reboot Infogamer, radionicu nacionalnog Centra za sigurniji Internet i Centra za nestalu i zlostavljanu djecu te Interliber, sajam knjiga.

Tradicionalni sajam informatike Reboot Infogamer održan je nakon četiri godine pauze te je ove godine bio puno bogatiji nego do sada. Učenici su tako imali prilike vidjeti dio brzorastuće informatičke industrije u Hrvatskoj na 10.000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

Infogamer je uposjetilo oko 50.000 posjetitelja, a mogli su se vidjeti predstavljanja Visokog učilišta Algebra, Udruge game developera Novska, novih hrvatskih i svjetskih kompjuterskih igara, VR tehnologije te računalnih programa namijenjenih korištenju te tehnologije, svih vrsta računalne opreme koja se mogla kupiti po promotivnim cijenama, predstavljanje informatičkih projekata iz STEM područja namijenjenih školama, raznim nagradnim igrama sponzora povezanim s računalnom tehnologijom i game industrijom, te su na više pozornica predstavljani projekti povezi s esportom i drugim računalnim igrama.

Osim toga, učenici OŠ Sračinec sudjelovali su i na radionici nacionalnog Centra za sigurniji Internet i Centra za nestalu i zlostavljanu djecu "Analiziraj ovo", tijekom koje su razgovarali o kritičkom razmišljanju vezano uz sadržaje na internetu, razlikovanju između zabave i rizičnog ponašanja, što je nastavak prošlogodišnjeg školskog projekta Sigurno na Internet. Na kraju su posjetili i sajam knjiga Interliber.

Komentari