Novi Marof

Foto - Učenici Novog Marofa bili na predavanju o Domovinskom ratu, pogledajte kako je bilo

UDVDR Ivanec

Objavljeno: 21.05.2023. 14:23

Zadnja izmjena: 21.05.2023. 16:42

50-ak učenika osmih razreda Osnovne škole Novi Marof, njihovih učitelja i gostiju slušalo je predavanje na temu „Domovinski rat – istina o slobodi“, koje je održao edukativni tim Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije.

Predavanje je organizirano u kinodvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu, a održali su ga Dražen Geček, Ljudvek Cikač i Martin Lukavski, te vukovarski branitelj Vjekoslav Špac, koji su učenicama i učenicima osmih razreda prenijeli svoja iskustva i znanja iz Domovinskog rata.

Ovim predavanjem ujedno je ivanečki edukacijski tim UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije okončao sve planirane aktivnosti po tom projektu u školskoj godini 2022./23., a dok onaj drugi, maruševečki, u planu ima još posjetiti Osnovnu školu u Jalžabetu, 2. lipnja. Edukacijski tim iz Ivanca održao je u tekućoj školskoj godini deset predavanja u odgojno-obrazovnim ustanovama, a istinu o Domovinskom ratu prezentiranu od njegovih sudionika slušalo je preko 400 djece.


 

Komentari