grad ivanec

Foto - Učenici OŠ Ivanec u Muzeju planinarstva obilježili Međunarodni dan muzeja

Objavljeno: 23.05.2022. 10:48

Muzej planinarstva ove se godine uključio u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja događanjima u muzejskim prostorijama te digitalnim programom na svojim društvenim mrežama.

U skladu s temom, Muzej planinarstva otvorio je svoja vrata učenicima osnovne škole koji su u Muzeju gledali kratke filmove i videozapise te učili o povijesti i baštini Ivanca. Tijekom dva dana, Muzej je posjetilo gotovo 70 učenika trećih razreda OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec.

Učenike je dočekala Ana Škriljevečki koja im je ukratko predstavila djelovanje Muzeja i povijest muzejske zgrade u kojoj se nalazila prva ivanečka osnovna škola. U drugom dijelu programa Muzej planinarstva okrenuo se digitalnim inovacijama. 

Program je organiziran u sklopu završnice projekta "Moj grad u muzeju" koji ivanečka osnovna škola provodi u suradnji s Muzejom. Provedenim aktivnostima stvara se angažirana publika od najmanjih nogu, a muzejski sadržaji čine pristupačnima široj javnosti u skladu s podtemom Međunarodnog dana muzeja, "Moć izgradnje zajednice".

Komentari