tribina

Foto - Učenici OŠ Višnjica s pozornošću slušali o sumještanima koji su branili Hrvatsku

Objavljeno: 07.05.2023. 08:41

Zadnja izmjena: 07.05.2023. 08:47

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Varaždinske županije nastavila je s edukativnim tribinama na temu "Domovinski rat – Istina o slobodi".

Trojica članova užeg predsjedništva Ogranka Ivanec koji rade na ovom projektu, Dražen Geček, Ljudvek Cikač i Martin Lukavski, posjetili su Osnovnu školu Izidora Poljaka, Višnjica, te učenicama i učenicima osmog razreda prenijeli svoja iskustva i znanja iz Domovinskog rata, kao i o periodu neposredno pred izbijanjem, te po njegovom okončanju. Pridružio im se i Vjekoslav Špac, predsjednik HVIDR-e Ivanec, s kojom UDVDR Ogranak Ivanec surađuje i na ovom projektu.

Učenici su se kroz foto-prezentaciju mogli upoznati s poginulim hrvatskim braniteljima s područja Grada Lepoglave, a posebno je naglašen doprinos Višnjice u Domovinskom ratu, odakle se veliki broj hrvatskih branitelja uključio i obranu i oslobađanje Hrvatske. Među njima i troje braće Jakop, Josip, Zdravko i Tomo, redom časnika Hrvatske vojske, pripadnika slavnih Tigrova i Puma.

S obzirom na to da je među predavačima bilo onih koji su se iz vremena Domovinskog rata osobno poznavali sa Stjepanom Križancem, poginulim hrvatskim braniteljem iz Višnjice, i zajedno bili u akciji u kojoj je, na žalost, izgubio svoj mladi život, učenici su imali prigodu doznati nešto više i o njemu. 

Komentari