Svirka pod maskama

Foto - Učenici Osnovne glazbene škole Ludbreg održali fašnički koncert

Objavljeno: 14.02.2024. 19:06

Zadnja izmjena: 14.02.2024. 19:07

Foto: Ludbreške e-novine

Ovogodišnji koncert učenika Glazbenog odjela Osnovne škole Ludbreg koji su svirali pod maskama održan je na sam 'Fašnjak', 13. veljače, u dvorani Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak Ludbreg.

Svirka pod maskama nastavak je tradicije koju su prije sedam osam godina započeli tadašnji učitelji Osnovne glazbene škole Danijel Oto i Marko Prepelić koji sada uče djecu glazbenim vještinama u Glazbenoj školi Varaždin. I ove godine najviše pljeska publike dobio je upravo zbor OGŠ Ludbreg te tamburaški i puhački orkestar. Pjevački zbor vodila je Janja Franjković, tamburaškim orkestrom upravljao je Saša Novak, a dirigent puhačkog orkestra bio je Alen Vađunec. Korepetitorsku pratnju na klaviru potpisuju Julijan Martinčević i Višeslav Jaklin.

– Djeca su se maskirala po volji. Što se samog programa tiče, on je bio raznolik pa su tako naši učenici, uz pomoć učitelja, izvodili karnevalske pjesme, ali i one razno raznih drugih žanrova. Ove godine smo odlučili malo više pažnje posvetiti skupnom muziciranju tako da je nastupilo nekoliko dua, tria i kvarteta što istih instrumenta što različitih. U završnom dijelu koncerta nastupili su zbor OGŠ Ludbreg te tamburaški i puhački orkestar – rekla je Josipa Hajdarović, voditeljica Glazbenog odjela Osnovne škole Ludbreg.

Komentari