lepoglavski park

Foto - Učenici područnih odjela varaždinske Glazbene škole u Lepoglavi pokazali glazbeno umijeće

Objavljeno: 22.06.2024. 11:19

Zadnja izmjena: 22.06.2024. 11:22

Lijep ambijent lepoglavskog parka je bio pozornica učenicima Glazbene škole u Varaždinu, polaznicima područnih odjela u Lepoglavi, Ivancu, Varaždinskim Toplicama i Cestici. Na atraktivnom koncertu učenici su pokazali svoje vještine u sviranju klarineta, trube, roga, harmonike, klavira i gitare, a ujedno je to bila prilika da učenici svih područnih odjela zapjevaju u istom zboru.

Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić izrazio je zadovoljstvo što je Lepoglava imala priliku biti centar kulturnog događanja.

– U Lepoglavi njegujemo taj brend da smo grad kulture, grad baštine. Ipak smo na UNESCO-voj listi i u svakom trenutku ćemo dati mogućnosti i poticaje da mladi izraze svoju kreativnost. Drago mi je što sam ovih dana također, kao gradonačelnik, nagradio mnoge izvrsne učenike u svim segmentima, ali jako puno ih ima i u glazbi, a to govori o dugogodišnjim tradicijama naše limene glazbe i o tome da su iz Lepoglave potekli mnogi profesori koji su popunjavali mnoge orkestre – rekao je Škvarić.

Za razliku od dosadašnjih godina kada su područni odjeli nastupali pojedinačno po svojim gradovima i općinama, ovaj put se javila ideja da se spoje sva četiri područna odjela, rekao je magistar muzike Nikola Zver. Organizatori ove glazbene večeri su Glazbena škola i područni odjeli uz potporu Turističke zajednice grada Lepoglave, Grada Lepoglave i TKIC-a.

Komentari