'mladi za mlade'

FOTO: Učenici Srednje škole u Maruševcu sudjelovali na radionicama prve pomoći

Objavljeno: 24.09.2018. 12:14

Zadnja izmjena: 24.09.2018. 12:21

Kako se ostvarivanje ciljeva i zadaća rada s mladima ostvaruje i kroz program usvajanja znanja iz prve pomoći, edukacije ''Mladi za mlade'' održane su tijekom proteklog tjedna u Srednjoj školi s pravom javnosti u Maruševcu. 

Naime, ekipa prve pomoći mladeži Crvenog križa iz SŠ Maruševec koja se ove godine natjecala na Državnom natjecanju ekipa prve pomoći mladeži HCK (Davor Balog, Matea Jovanović, Aleksandra Stanković, Tanja Halilović i Renata Halilović) za svoje vršnjake, učenike prvih razreda SŠ Maruševec upoznala je radioničkim tipom rada s osnovama prve pomoći. Učenici 5. razreda SŠ Maruševec izveli su pokazne vježbe pružanja prve pomoći u situacijama: gušenja, prestanka rada srca i disanja, te krvarenja. 

Pokušavajući što zornije prikazati i podučiti ostale mlade pravilnim načinima postupanja od razumijevanja koncepta unesrećene osobe, ponašanja na mjestu nesreće, svrhovitosti prikupljanja podataka o ozlijeđenima i upućivanja poziva hitnim službama, mladi su upoznati i sa važnošću stalnog učenja i nadograđivanja znanja, svrsishodnosti vlastitih postupaka i preuzimanja odgovornosti za postupanje u slučaju da se zateknu na mjestu nesreće. 

Cilj edukacija iz prve pomoći za djecu i mlade koje organizira GDCK Ivanec je potaknuti djecu i mlade na odgovorno ponašanje, a raznim programima koji su usklađeni s aktualnim europskim smjernicama prve pomoći nastoji se podići razina svijesti o važnosti poznavanja osnovnih postupaka prve pomoći.

 

Komentari