grad ludbreg

Učenici u Ludbregu obilježili Svjetski dan orijentacijskog trčanja

Objavljeno: 21.05.2023. 11:09

Zadnja izmjena: 21.05.2023. 13:37

U Ludbregu se po prvi puta obilježio Svjetski dan orijentacijskog trčanja. Klub tehnike Ludbreg, Orijentacijski klub Varaždin i Srednja škola Ludbreg organizirali su kratku urbanu utrku u kojoj su sudjelovala dva razreda ludbreške srednje škole.

Utrka je održana u četvrtak u prijepodnevnim satima. Start i cilj bio je na atletskoj stazi pokraj srednje škole, a učenici su orijentaciju odrađivali uz pomoć orijentacijske karte Ludbrega u mjerilu 1:4000. Njihov zadatak bio je da što prije obiđu svih 14 kontrolnih točaka smještenih na području grada. Od dječaka su najbrži bili Borna Megla, Fran Štengl i  Karuza Niko, dok su to među djevojčicama bile Jelena Janušić, Gabrijela Gotić i Julijana Fic.

Kroz projekt obilježavanja Svjetskog dana orijentacije Međunarodna orijentacijska federacija nastoji da se na što više lokacija u svijetu okupi što više osoba različitih dobnih skupina i sudjeluje u nekoj vrsti orijentacijske aktivnosti. U provedbi projekta sudjeluju klubovi nacionalnih orijentacijskih federacija koji u suradnji sa školama i drugim obrazovnim ustanovama pokušavaju dati veliki doprinos u obrazovanju i samom razvoju orijentacijskog sporta.

Komentari