ERASMUS + projekt

Foto - Učiteljice III. OŠ Varaždin na stručnom usavršavanju na Siciliji

Objavljeno: 28.03.2023. 17:10

Zadnja izmjena: 28.03.2023. 17:12

U sklopu ERASMUS + projekta Our learning space: outdoor education, ravnateljica III. OŠ  Varaždin Anica Vragović i četiri učiteljice Ivana Banek, Ana Skuhala, Suzana Kućar i Željka Hutinski boravile su od 19. do 25. ožujka 2023. na stručnom usavršavanju na talijanskom otoku Siciliji.

Posjetile su osnovnu školu Istituto comprensivo Eugenio Partini u gradu Trapaniju te u sklopu druge mobilnosti ovog projekta, zajedno s ostalim projektnim partnerima iz Portugala i Turske, sudjelovale u brojnim aktivnostima i upoznale primjere dobre prakse koji se tiču izvanučioničke nastave.

- Talijanski učitelji, naši domaćini, pokazali su nam kako izgleda izvanučionička nastava u njihovoj školi, koje su njene prednosti, nedostaci te rizici, a najviše su se bazirali na primjere dobre prakse izvanučioničke nastave. Zajedno s učenicima škole posjetili smo solanu i eko imanje te iz prve ruke doživjeli kako izvanučioničku nastavu provode talijanski učitelji. Osim učenja s učenicima u izvanučioničkoj nastavi, posjetile smo i okolicu te provinciju sicilijanskog grada Trapanija, prirodne i kulturne znamenitosti otoka Sicilije te se upoznale s kulturom i gastronomijom tog talijanskog otoka. Inspirirane, nadahnute, motivirane te obogaćene iskustvom vratile smo se kući i veselimo se novoj projektnoj mobilnosti koja će biti u svibnju 2023. godine u Hrvatskoj. Domaćin će biti naša škola - stoji u priopćenju III. OŠ Varaždin.

Komentari