molitve ispred bolnice

FOTO: Udruga 'Betlehem' jučer je organizirala 'Hod za život' po centru Varaždina

Objavljeno: 09.04.2017. 14:34

Zadnja izmjena: 09.04.2017. 14:34

Foto: Udruga 'Betlehem'

Udruga Betlehem je već otprije poznata javnosti, a u posljednje vrijeme redovito organizira i zajedničke molitve ispred varaždinske Opće bolnice, a sve kako bi nastojali utjecati na žene koje u bolnicu dolaze kako bi pobacile.

Uz redovite molitve ispred bolnice, Udruga 'Betlehem' je u suradnji s Zdrugom katoličkih skauta Varaždinske biskupije jučer organizirala 'Hod za život'.

Inicijativa je to koja se održala drugu godinu za redom, a skupina se kretala od Opće bolnice, do Kapucinske crkve, pa potom crkve sv. Nikole, Uršulinki da bi posljednje odredište bilo ono na varaždinskom groblju. 

Završetak inicijative je, prema riječima predsjednika varaždinske područne udruge 'Betlehem', Vjerana Grabanta, prilično simboličan budući da je kraj bio kod groba fra Željka koji je njhovu inicijativu uvijek podržavao.

- Skupilo se stotinjak mahom mladih ali i starijih obitelji. Nakon okupljanja u 10 sati kod OB Varaždin krenuli smo uz tri kraće molitvene stanke do groba nedavno preminulog fra Željka Cestara. Fra Željko Cestar bio jedan od organizatora prošlogodišnjeg hoda i veliki podupiratelj Udruge Betlehem. - zaključio je Grabant.

Komentari