grad ivanec

Foto - Udruga Ivanečko sunce dobila novouređene prostore za rad

Objavljeno: 07.05.2022. 09:25

Zadnja izmjena: 07.05.2022. 09:25

U zgradi u Gajevoj 14 u Ivancu jučer su otvoreni adaptirani i preuređeni prostori namijenjeni radu Ivanečkog sunca, Udruge osoba s intelektualnim oštećenjem, koja okuplja najosjetljiviju populaciju u našoj zajednici.

Okupljenom vodstvu i članovima Ivanečkog sunca te njihovim roditeljima, asistentima i volonterima, na prigodnoj svečanosti otvaranja pridružili su se državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Radovi na adaptaciji bivših neprikladnih prostora u visokofunkcionalne i primjerene za rad i potrebe članova, stajali su ukupno 309 tisuća kuna, dok je Grad Ivanec izdvojio 185,5 tisuća kuna. Naime, ove osobe se ovdje okupljaju triput tjedno od 8 do 14 sati, gdje provode vrijeme u radionicama i terapijskim aktivnostima, a što predstavlja veliku potporu njihovim obiteljima i skrbnicima.

'Novo kombi vozilo za Sunce'

Izražavajući zadovoljstvo što Ivanečko sunce sada raspolaže sa 110 m2 potpuno uređenog prostora, Batinić je najavio je nova ulaganja u opremanje udruge. -Kombi vozilo, koje je Grad Ivanec prije 12 godina kupio za potrebe prijevoza članova udruge, dalo je svoje. Stoga za iduću godinu najavljujem nabavu novog kombi vozila - rekao je Batinić.

Škvarić je dodao kako Lepoglava potrebe članova Ivanečkog sunca prati s posebnim senzibilitetom, jer riječ je o najosjetljivijoj populaciji.

- S Ivancem odlično surađujemo i njegove projekte pratimo od 2004. godine pa smo ih tako do sada sufinancirali s ukupno 277.000 kuna. Prijavu na javni poziv ministarstva Povjerenstvo je sa zadovoljstvom prihvatilo, a ivanečke projekte pratit ćemo i dalje - zaključio je Nekić.

Komentari