svečanost

Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec obilježila 45 godina rada i postojanja

Objavljeno: 12.12.2023. 18:07

Zadnja izmjena: 12.12.2023. 18:07

Svečanošću održanom u društvenom domu Gečkovec-Vuglovec, Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec danas je obilježila 45 godina rada i djelovanja.

Predsjednik Udruge Juraj Putarek rekao je kako su sada, zahvaljujući pomoći Grada Ivanca dobili prostore za rad u objektu u Malezovoj ulici, ali je i istaknuo kako lokalne i područne samouprave nedovoljno financiranju rad udruge.  Pozdravljajući sve nazočne u ime gradskih vijećnika ali i tvrtke Elektro Kruno kao donatora klima uređaja u prostorima udruge, predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras istaknuo je da je ILO velika udruga.

-Što se tiče poruka oko financiranja koje ste uputili, vidim potrebu da se odnos popravi i vaš ćemo glas prenijeti do nadležnih tijela – poručio je.

Gradonačelnik Milorad Batinić osvrnuo se na problem prostora za rad udruge, koji još nije riješen, kazavši da joj do daljnjeg za njene sastanke ili svečanosti na raspolaganju stoje i društveni domovi i drugi gradski prostori.

- Na području Grada Ivanca ima više od 80 udruga. Međutim, upravo udruge kao što su Ivanečko sunce, braniteljske udruge te Udruga invalida su specifične i prema njima se odnosimo s posebnim senzibilitetom. Želim vam da i dalje budete aktivni, a Grad će vas, u skladu sa svojim mogućnostima, pratiti koliko god to bude potrebno – zaključio je.

Komentari