grad novi marof

Foto - Udruga vinogradara i voćara 'Pinta' Novi Marof obilježila 25 godina rada i djelovanja

Objavljeno: 24.02.2024. 10:26

Zadnja izmjena: 24.02.2024. 10:26

Udruga vinograda i voćara "Pinta" Novi Marof ove godine slavi 25 godina rada i djelovanja Udruge, a tim je povodom u petak održana svečana sjednica, kao i godišnja Izvještajna skupština Udruge.

Tom se prilikom predsjednica Udruge Ankica Kuzmić osvrnula na aktivnosti Udruge u prošloj 2023. godini, među njima i na manifestaciju kojom se započinje vinogradarska godina - "Vincekovo 2023." na koje je stiglo preko 400 posjetitelja. Članovi Udruge, između ostalog, intenzivno su se pripremali za 18. Zajedničku izložbu vina varaždinskog vinogorja "Zlatna kapljica 2023." s obzirom na to da je Udruga bila domaćin, a kao i svake godine, Udruga se uključila u niz gradskih manifestacija. Svečanoj sjednici prisustvovao je i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, koji je pohvalio rad Udruge.

- Naša Udruga "Pinta" zaista je jedna od najaktivnijih udruga na području grada i zahvaljujem im na tome. Kao što i sami znate, uključuju se u sve gradske manifestacije, neke od njih i organiziraju i uvijek uskaču kada je potrebno. Udruga ima dugu tradiciju proizvodnje vina i podrumarenja i ove godine slave 25 godina, na čemu im čestitam. Već godinama njegujemo odličnu suradnju i vjerujem da će se tako nastaviti i dalje. Još im jednom čestitam na obljetnici i želim im još puno dobrih vinogradarskih godina i još boljih i kvalitetnijih vina - rekao je Jenkač.

'Vrhunska kvaliteta vina'

Čestitkama se pridružila i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, podsjetivši kako su se prije 25 godina 30-ak vinogradara i voćara novomarofskog kraja udružili da zajedno čuvaju tradiciju pitomih bregi Varaždinske županije.

- Danas, zahvaljujući i vama, dragi članovi Udruge "Pinte", ali i svim vinogradarima, voćarima i podrumarima, Varaždinska županija je županija s razvijenom vinskom kulturom, a kvaliteta naših vina sve se više prepoznaje i na međunarodnoj vinskoj karti, o čemu svjedoče osvojene medalje na najprestižnijem svjetskom natjecanju Decanteru u Londonu. Vi ste primjer kako zajednički rad, požrtvovnost, predanost, upornost i entuzijazam mogu obogatiti svaku općinu, grad naše Županije i našu turističku ponudu - dodala je Zagorec.

Komentari