grad varaždinske toplice

Foto - Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin održala izvještajnu skupštinu

Objavljeno: 15.03.2023. 19:43

Zadnja izmjena: 15.03.2023. 19:43

Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice jedna je od najaktivnijih udruga na području Grada, a nedavno je održana i godišnja izvještajna skupština na kojoj su predstavljene provedene aktivnosti tijekom 2022. godine te najavljeni budući planovi.

Kako bi i ova vinogradarska godina za članove topličke Udruge bila uspješna, uoči godišnje izvještajne skupštine, diplomirani inženjeri agronomije Petar Živković, predstavnik tvrtke Bayer d.o.o. te Krešimir Kralj iz tvrtke Faget d.o.o. održali su stručna predavanja o zaštiti vinove loze od biljnih bolesti i napasti insekata te o tretiranju i terapiji vinograda protiv fitoplazme i eske s čime se toplički vinogradari posljednjih sezona bore.

- Osim što uspješno organiziraju vlastite manifestacije kojima čuvaju vinogradarsku tradiciju na našem području, Udruga se uvijek rado uključuje u sve naše gradske manifestacije i tu su nam na usluzi. Tako su se uključili u program proslave Dana Grada, ali i Topličku božićnu priču gdje su kroz četiri adventske nedjelje obogatili ponudu kuhanim vinom i kobasicama - rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Spomenimo i da su skupštini prisustvovali i poduzetnica Bernarda Cecelja, predstavnici DVD-a Varaždinske Toplice te šest vinogradarskih udruga s područja Varaždinske županije koji su dio zajedničke udruge „Zlatna kapljica”, kao i predstavnici KUD-a Toplice čiji su se mladi tamburaši nakon skupštine pobrinuli za dobru atmosferu.

Komentari