GRAD VARAŽDINSKE TOPLICE

Foto – Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice obilježila Vincekovo

Objavljeno: 22.01.2022. 18:54

Zadnja izmjena: 22.01.2022. 18:57

Čuvari tradicije – Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice –  obilježila je Vincekovo ceremonijalom rezidbe, a ove je godine domaćin bio Tomislav Matkun na bregu Vanjkovec.

Domaćin ovogodišnjeg Vincekova kazao je kao kroz OPG pokazuju i volju i želju te ljubav prema vinogradarstvu i vinarstvu. Govoreći o prošloj vinogradarskoj godini kazao je da je bila dobra i da su vremenske prilike napravile svoje. Kao dokaz da je vino bilo dobro govori i činjenica da prošlogodišnje berbe više nema. Što se tiče obilježavanja Vincekova kazao je kako danas, rezidbom, počinje nova vinogradarska godina.

– Svaki vinogradar zna koliko truda i znanja treba uložiti svatko tko se želi baviti ovim poslom. Danas režemo palice da bi ih stavili u vodu i kako bi nam pokazale kakva će biti nova vinogradarska godina, naravno ovisno i o vremenskim prilikama – pojasnio je Matkun koji vjeruje da će godina biti dobra.

 

Udruga vinograda i voćara Sveti Martin postoji 22 godine i broji stotinjak članova. Predsjednik Stjepan Bujanec ističe kako je cilj djelovanja napredak vinogradarstva i vinarstva na području Varaždinskih Toplica. – Želimo poboljšati asortiman trsova i samim time vina. Sudjelujemo na predavanjima kroz koja dobivamo vrijedne savjete stručnjaka i nova znanja. Uz vinogradarstvo educiramo se i napredujemo na području vinarstva jer nije bitno proizvesti samo kvalitetno grožđe već i kvalitetno vino – rekao je Bujanec koji se, kao i Matkun, složio da je prošla godina bila jako dobra, možda i najbolja u posljednjih desetak godina.  Što se tiče suradnje s Gradom Varaždinskim Toplicama zaključio je kako je ona i više nego dobra.

 

 

Komentari