senzibilizacija javnosti

FOTO: Udruga za palijativnu pomoć 'Srce' organizira niz aktivnosti povodom Međunarodnog dana starijih osoba

Objavljeno: 09.10.2018. 14:24

Zadnja izmjena: 18.10.2018. 09:41

Udruga za palijativnu pomoć 'Srce' Novi Marof u suradnji sa Službom za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, povodom Međunarodnog dana starijih osoba, organizirala je druženje u parku s pacijentima, njihovim obiteljima i djelatnicima uz recitaciju petogodišnje Dore Kopjar i kolače koje su donijeli volonteri udruge 'Srce'. 

Povodom svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi, u srijedu 10.listopada u 14:00 sati održat će se predavanje PALIJATIVNA SKRB-TIMSKI PRISTUP s ciljem senzibilizacije javnosti o palijativnoj skrbi. Svjetski dan palijativne skrbi obilježava se druge subote u listopadu svake godine s ciljem da se podigne svijest javnosti o dostojanstvu svih onih koji boluju od teških i neizlječivih bolesti. 

Dana 12. listopada organizirano je predstavljanje Službe i stručni posjet socijalnih radnika u suradnji s Udrugom socijalnih radnika Varaždinske županije, nakon čega slijedi obilazak novoizgrađenog objekta za palijativnu skrb. Dan palijativne skrbi je i dan kada se prisjećamo i svih onih koji se unutar vlastitih obitelji, volonterski ili profesionalno unutar bolnica i drugih institucija skrbe o bolesnima i nesebično daruju sebe onima koji su u potrebi.

 

 

 

 

 

 

Komentari