'Šemovečke kelešice'

Foto - Udruga žena 'Cvijet' Šemovec sačuvala dio tradicije i povijesti

Objavljeno: 13.05.2023. 11:59

Zadnja izmjena: 13.05.2023. 12:00

Zahvaljujući naporima Udruge žena "Cvijet", 2020. godine dobiven je Individualni žig za tradicionalni kolač pod nazivom "Šemovečka kelešica". Kako bi mještani i brojni prijatelji Udruge iz Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, iz prve ruke doznali kako udruga čuva tradiciju svog kraja, je u petak u Društvenom domu u Šemovcu organizirana prezentacija spravljanja "Šemovečke kelešice".

Osim prezentacije "Šemovečke kelešice", svoj nastup imao je i zbor Udruge te dramska skupina koja je upriličila igrokaz. U programu su sudjelovale i dramske skupina Lepoglavski pušlek te Udruga Jalžabet. Zadovoljstvo radom udruge te organizacijom događanja u Šemovcu nije krila načelnica Općine Trnovec Bartolovečki, Verica Vitković. Naglasila je kako su upravo brojne udruge bogatstvo Općine.

- Naše udruge svojim radom i aktivnostima obogaćuju naš svakodnevni život, čuvaju našu bogatu tradiciju, ali i promoviraju Općinu Trnovec Bartolovečki po cijeloj Hrvatskoj i van njenih granica. Na tome svim udrugama, svim članicama i članovima od srca zahvaljujem. Posebno važno mjesto u cijeloj toj priči zasigurno ima Udruga "Cvijet" koja se ističe brojnim aktivnostima - poručila je načelnica Vitković.

Na druženje u Šemovec stigao je i varaždinski župan Anđelko Stričak koji je u svom govoru naglasio kako Varaždinska županija prati aktivnosti udruga te osigurava sredstva za njihov rad. Stoga je pozvao i Udrugu "Cvijet" da se prijavi na sljedeći natječaj.

Komentari