grad varaždinske toplice

Foto - Udruga žena 'Naši cajti' i ove godine obradovala sugrađanke cvijećem

Objavljeno: 08.03.2023. 18:03

Zadnja izmjena: 08.03.2023. 18:08

Udruga žena "Naši cajti" i ove je godine u centru Varaždinskih Toplica organizirala akciju "Žena ženi".

Riječ je o akciji povodom Međunarodnog dana žena u sklopu koje su članice topličke udruge u srijedu na Trgu Republike Hrvatske svoje sugrađanke darovale cvijećem i na taj im način uljepšale dan. Kako je objasnila Mara Malenica, predsjednica Udruge, radi se o njihovoj tradicionalnoj akciji koju organiziraju već sedam godina, a cilj je da malim znakom pažnje razvesele svoje sugrađanke, majke, bake, susjede i prijateljice. 

- Udruga žena djeluje na području Varaždinskih Toplica i njene se članice međusobno druže uz stvaranje ručnih radova, a također sudjelujemo u svim manifestacijama našeg grada i pokušavamo prenijeti tradiciju i na mlade – rekla je Malenica.

Udruzi žena u njihovoj tradicionalnoj akciji pridružila se i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

- Drago mi je što je naša Udruga žena i ove godine organizirala ovu lijepu akciju kako bi sve naše sugrađanke razveselila ovim malim, ali lijepim znakom pažnje. Čestitam svim ženama njihov dan uz poruku da moraju biti glasnije i aktivnije te se više uključivati u javni, društveni i politički život svoje sredine kako bi se i naši glas, interesi i mišljenje čuli. Grad Varaždinske Toplice redovito podržava rad svih svojih udruga i sve njihove aktivnosti, a tako će biti i u budućnosti - rekla je Ratković.

Komentari