kod križa branitelja

Foto - Uoči Dana državnosti na Gradskom groblju odana počast hrvatskim braniteljima

Objavljeno: 29.05.2024. 11:47

Zadnja izmjena: 29.05.2024. 11:47

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske, danas su na Gradskom groblju u Varaždinu, kod Križa branitelja, u spomen na poginule, preminule i nestale branitelje, te civilne žrtve Domovinskog rata, položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Počast su odale udruge branitelja Domovinskog rata, a zajednički vijenac Varaždinske županije i Grada Varaždina su položili župan Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina i saborski zastupnik Miroslav Marković, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić te predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki.

-To je dan kada smo krenuli putem prvog međunarodnog priznanja neovisnosti, samostalnosti te potom i svih euroatlantskih asocijacija u kojima se danas nalazimo. Vjerujem da imamo razloga za optimizam, imamo nikad bolje gospodarske pokazatelje, nikad veću zaposlenost, odnosno nezaposlenost je mala - kazao je župan Stričak.

Gradonačelnik Bosilj naglasio je kako je Hrvatska mlada država i mlada demokracija.

- Prije svega treba nam više jedinstva i više zajedništva, za to i za slobodu i neovisnost naše zemlje borili su se naši branitelji i dali svoje živote. U sjećanju na njih i sa željom da svi zajedno činimo sve da Hrvatska bude još bolje mjesto za život, čestitam građankama i građanima grada Varaždina i žiteljima Varaždinske županije Dan državnosti Republike Hrvatske. - rekao je Bosilj.

Komentari