u varaždinu

Foto - Uoči Dana državnosti položeni vijenci kod Križa branitelja na groblju

Objavljeno: 28.05.2022. 11:55

Zadnja izmjena: 28.05.2022. 11:55

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske, danas su na gradskom groblju u Varaždinu, kod Križa branitelja, odnosno Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u spomen na poginule i nestale branitelje, te civilne žrtve Domovinskog rata, položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Zajednički vijenac su u pratnji pripadnika Husarske garde Varaždinske županije i Varaždinske građanske garde položili župan Anđelko Stričak i predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan, a počast su odali i članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja, te predstavnici udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata.

-Od 1999. godine kada su naši vojnici prvi puta krenuli u mirovne misije do danas su sudjelovali u tridesetak misija diljem svijeta. Taj podatak govori kako je današnji svijet nesiguran i nestabilan. Upravo je zbog toga bitno da na načelima solidarnosti, uvažavanja, požrtvovnosti i dijaloga gradimo bolje sutra ne samo za nas nego i za buduće generacije. Smatram da nam sve ono kroz što smo prošli, od  Domovinskog rata do ulaska u euroatlantske integracije daje  razlog za optimizam da još  čvršće i hrabrije sudjelujemo  u izgradnji domovine - rekao je Stričak.

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan također je čestitala svim građanima Dan državnosti te je pritom  istaknula posebnu ulogu naših branitelja u obrani Domovine.

Komentari