grad varaždinske toplice

Foto - Upaljena prva adventska svijeća i održan tradicionalni koncert KUD-a Toplice

Objavljeno: 03.12.2023. 10:21

Zadnja izmjena: 03.12.2023. 10:28

U Varaždinskim Toplicama i ove je godine organiziran prigodan adventski program - Toplička božićna priča, pa je tako uoči prve adventske nedjelje, u subotu navečer na glavnom topličkom trgu upaljena prva adventska svijeća, koju je blagoslovio župnik Siniša Dudašek.

Za glazbeni dio bio je zadužen Emerik Matkun, dok je Udruga vinogradara sv. Martin bila zadužena za kuhano vino i kobasice za sve prisutne. Osim paljenja adventske svijeće, svoj godišnji koncert je u kongresnoj dvorani u Minervi održao KUD Toplice, a kako je istaknula predsjednica KUD-a Silvia Matkun, svoje umijeće su na koncertu pokazale sve grupe iz KUD-a, dok su gosti ove godine bila djeca iz Dječjeg vrtića Tratinčica.

- I ove će godine naša Toplička božićna priča biti sadržajno bogata. Nadam se, a i vjerujem da će kao i prošle godine, i ovoga puta biti odlična predblagdanska atmosfera koja će donijeti veselje, smijeh i radost našim sugrađanima. Naš KUD je vrlo aktivno društvo koje sudjeluje u svim važnim događanjima u gradu i zato mi je izuzetno drago da svi ostali imaju priliku na godišnjem koncertu vidjeti koliko su dobri. Dvorana je ponovno bila dupkom puna i mislim da je to jedan prekrasan poklon našim sugrađanima u predblagdansko vrijeme - rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Komentari