Na području Beli Kipi održana je konferencija za novinare na kojoj se izvijestilo o izvedenim radovima i planovima na tom dijelu grada uz rijeku Dravu kraj Varaždina.

Kako je tom prilikom rekao zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, ovo je treća faza projekta nazvanog ''Povratak Varaždina na Dravu''. - Prvo je bilo uređenje bazena na Dravi, zatim uređenje šetnice, a ovo je dio koji spaja kompletno područje od Čistoće prema Belim Kipima. Ovdje su i bivši vojni hangari za koje ćemo sutra formalnom odlukom Gradskog vijeća potvrditi ugovor kojim nam država prepušta, odnosno poklanja ovu imovinu - najavio je Avar. 

U projektu je sudjelovalo i poduzeće Varkom pa je direktor Željko Bunić istaknuo:  - Mi smo ovdje napravili spoj od dvorišta Aquatehnike gdje je zadnja točka s kanalizacijom s ovom pozicijom na koju smo praktički u dužini 600 metara doveli kanalizaciju, vodu i uredili cestu - rekao je Bunić i dodao kako su Varkom i Grad Varaždin u ovaj projekt uložili ukupno 2 milijuna kuna u što je uključeno 600 metara kanalizacije, vodovoda i ceste te precrpna stanica. 

 

Voditelj Službe operativnih poslova Čistoće Franjo Rajner pojasnio je kakvi su planovi na tom području. - Ova prilazna cesta omogućit će Čistoći izlaz na sjevernu stranu jer smo do sada mogli koristiti samo zajednički prolaz kroz gospodarsko dvorište Varkoma. Poznato vam je da je Čistoća prije više od godinu dana pokrenula priču o zaštiti životinja, odnosno mačaka. Obaveza je svake jedinice lokalne samouprave da zbrinjava mačke, pa u tom cilju na tom dijelu u krugu bivših vojnih hangara napravit će se mjesto za zbrinjavanje mačaka, čime će biti zadovoljene i zakonske norme - rekao je Rajner. 
 

Komentari

30.06.2020. 12:53h Zadnja izmjena: 30.06.2020. 12:59

Foto: Luka Šalamun