varkom

FOTO: Uređena šetnica u Dravskoj šumi, građanima će se puštati i glazba

Povodom uređenja šetnice u Dravskoj šumi danas su konferenciju za medije održali gradonačelnik Ivan Čehok i direktor Varkoma Željko Bunić.
Objavljeno: 17.04.2019. 09:14

Zadnja izmjena: 11.10.2021. 19:17

Foto: Luka Šalamun

Povodom uređenja šetnice u Dravskoj šumi danas su konferenciju za medije održali gradonačelnik Ivan Čehok i direktor Varkoma Željko Bunić.

Slavina pitke vode, LED rasvjeta, klupice, te travnati „poluotook“ i novi pješački prijelazi na izlazu u Bombellesovu - ovo su novosti koje građane čekaju na novouređenoj šetnici kroz Dravsku šumu. Tom je prilikom gradonačelnik Čehok rekao je kako se cijelokupan proces uređenja radio u dogovoru s nadležnim službama jer je riječ o zaštićenom prostoru.Premda se šetnica idejno namjeravala obložiti tlakavcima, u skladu s pravilima Hrvatskih šuma ipak će biti obložena tvrdo nabijenim euruptivnim šljunkom iz Ljubešćice. Za građane je gradonačelnik najavio i jednu novost. - Po prvi puta u Varaždinu građani će moći slušati glazbu kada budu prolazili, a ovo je samo dio uređenja jer smo sad konačno napravili i kanalizaciju, a dravsko kupalište će se sada početi i koristiti jer nije zamišljeno samo kao kupalište nego kao i zabavište - rekao je gradonačelnik.

Direktor Varkoma Željko Bunić objasnio je kako se kanalizacija proteže od bazena preko mosta kroz šetnicu pa do Bombellesove. - Radi se o zajedničkoj investiciji grada i Varkoma pa smo onda odlučili još staviti i cijevi kroz koje će moći teći optika i struja - rekao je Bunić

Komentari