grad varaždinske toplice

Foto - Uručen terapijski tricikl dječaku s teškoćama u razvoju iz Ukrajine

Objavljeno: 23.02.2023. 19:07

Zadnja izmjena: 23.02.2023. 19:07

Sedmogodišnjem dječaku Ivanu s teškoćama u razvoju, koji je zajedno sa svojom majkom smješten u kolektivnom smještaju u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice uručen je terapijski tricikl.

Naime, na zamolbu majke Olene, spremno je odgovorila Varaždinska županija. Zajedno s tvrtkom TTI iz Varaždinskih Toplica osigurala je financijska sredstva za kupnju ortopedskog pomagala.

- Drago mi je što je moju inicijativu prepoznala Varaždinska županija, te što smo zajedničkim snagama osigurali sredstva za nabavku ovog tricikla. Iako je to samo kap u moru, veseli nas što smo učinili jedno dobro djelo i izmamili osmijeh na lice tom djetetu i njegovoj majci - rekao je Dragutin Kranjčec ispred tvrtke TTI, a zamjenica župana Silvija Zagorec pohvalila je inicijativu:

- Svako dijete zaslužuje sretno djetinjstvo. Nažalost, mnogoj djeci ono je uništeno i mi smo ovdje kako bi im tu nanesenu nepravdu u sigurnom okruženju ispravili i omogućili im što bezbrižnije djetinjstvo i odrastanje – rekla je zamjenica Zagorec.

80-ak raseljenih

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković podsjetila je kako je prošlo godinu dana od prvih ruskih bombardiranja koja su zaprepastila ne samo stanovnike Kijeva, već i cijeli svijet.

- U svega nekoliko dana od prvih napada na Kijev na područje Varaždinske županije, točnije u Varaždinske Toplice stigle su prve raseljene osobe iz Ukrajine. Danas ih je ovdje u Domu 80-tak. Spremno smo odgovorili na te prve izazove, ali i na sve ostale, od pronalaska smještaja, mogućnosti zapošljavanja, do uključivanja djece u dječje vrtiće i škole – dodala je gradonačelnica Ratković.

Komentari