dvorana graberje

Foto - Uručene diplome učenicima polaznicima škole plivanja

Objavljeno: 01.02.2023. 20:15

Zadnja izmjena: 01.02.2023. 20:15

Zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković danas je u Gradskoj sportskoj dvorani Graberje uručio diplome učenicima varaždinskih osnovnih škola koji su sudjelovali u programu "Škola plivanja 2022".

Školu plivanja organizirala je Javna ustanova Gradski bazeni od 26. rujna 2022. do 13. siječnja 2023. godine. Nakon što je na samom početku školske godine provedeno testiranje znanja plivanja svih 346 učenika drugih razreda osnovnih škola, organizirana je besplatna škola plivanja pod pokroviteljstvom Grada u opsegu od 15 školskih sati za 81 učenika.

- Sva djeca su završila program, testirani su i sada ako žele mogu nastaviti usavršavati svoje znanje plivanja. U dogledno vrijeme održat ćemo ponovo testiranje za svu djecu, različite dobi, koja žele pristupiti programu jer imamo još djece u osnovnim školama koja ne znaju plivati. To je za njih od životnog značaja, posebice kad svjedočimo tragičnim događajima koji su se dogodili protekle godine i u Varaždinu. Uz to, djeca na ovakvim tečajevima zavole plivanje i neki od njih odluče nastaviti i rekreativno se baviti s plivanjem, a neki možda postanu i vrhunski plivači - rekao je Marković.

Komentari