STUDENTSKI SPORT

FOTO: Uspješno obilježen Internacionalni dan studentskog sporta na Dravi

Objavljeno: 13.09.2020. 10:25

Zadnja izmjena: 13.09.2020. 11:14

Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever, Sveučilište Sjever,  Studentski zbor, Odbojkaška udruga Sveučilišta Sjever, Županijski akademski sportski savez u suradnji sa Hrvatskim akademskim sportskim savezom obilježio je Internacionalni dan studentskog sporta sportskim natjecanjima studenata.

Na sportskim terenima varaždinskih dravskih bazena održan je turnir odbojke na pijesku i street košarkaški turnir. Odbojku na pijesku igrali su mješovito studenti i studentice, dok su street košarka igrali samo studenti.   

- Internacionalni dan studentskog sporta održava se na Sveučilištu Sjever već četiri godine za redom, pa čak i u ovoj situaciji s Covidom 19 mi smo ipak uspjeli okupiti studente Sveučilišta Sjever i ostalih  veleučilišta u našem okruženju te organizirati studentska sportska natjecanja, izjavio je Nedjeljko Pavlec, predsjednik Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever organizatora natjecanja.

Posebno se zahvalio Tomislav Hublinu s Međimurskog veleučilišta u Čakovcu na dolasku sa svojim studentima.

- Izuzetno dobro surađujemo s varaždinskim kolegama a ovo je bila jedna od rijetkih prilika, u ovo vrjeme epidemije koronavirusom, da sudjelujemo na nekom sportskom natjecanju za studente, rekao je Hublin i pohvalio organizaciju običlježavanja Internacionalnog dana studenstkog sporta. 

Street košarkaški turnir su osvojili studenti Sveučilišta Sjever u sastavu: Boris Rubin, Jura Pintarić i Andro Nakić. U natjecanju trica pobjednik je Andro Nakić.

Turnir dbojke na pijesku je osvojila ekipa Sveučilišta Sjever u sastavu: Vanja Marcijuš i Mia Vrhar.

Komentari