OPĆINA LJUBEŠĆICA

Foto - Uspješno provedena akcija “Imaj na umu čistu šumu”

Objavljeno: 12.04.2021. 16:51

Zadnja izmjena: 12.04.2021. 16:51

Povodom dana planeta Zemlje u subotu Općina Ljubešćica organizirala je akciju  pod nazivom “Imaj na umu čistu šumu”. U sklopu akcije provedeno je čišćenje šuma u Ljublju i Ljublju Kalničkom od nepropisno odloženog otpada, uključujući i opasnog, što nanosi štetu okolišu, te narušava urednost i čistoću Općine.

U sklopu radne akcije iz šuma je prikupljeno 10 m3 različitih vrsta komunalnog otpada u suradnji s mještanima naselja Ljubelj i Ljubelj Kalnički, djelatnicima Poduzetničkog centra Ljubešćica d.o.o., te udrugama- Lovačko društvo “Vepar” Ljubešćica, Udruga vinogradara i voćara “Mejaši” Ljubešćica i Udruga hrvatskih branitelja Općine Ljubešćica.

Akciju je podržao i ugovorni sakupljač otpada Novokom d.o.o. iz Novog Marofa koji je na terenu osigurao prijevoz i zbrinjavanje prikupljenog otpada.

- Ovom ekološkom akcijom želimo osvijestiti građane na važnost očuvanja šuma, te je Općina ovom prigodom nakon provedene akcije na svim saniranim lokacijama postavila upozorenja o zabrani odlaganja otpada - poručili su iz Općine Ljubešćica.

Komentari