općina gornji kneginec

Foto - Usvojene Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Gornji Kneginec, evo detalja

Objavljeno: 11.04.2024. 09:22

Zadnja izmjena: 11.04.2024. 09:22

Općinski vijećnici Općine Gornji Kneginec održali su 30. sjednicu Općinskog vijeća. Na dnevnom je redu bilo 11 točaka.

Vijećnici su donijeli Odluku o prodaji nekretnina kojom se odobrava prodaja 17.152 m2 neizgrađenog građevinskog zemljišta na području Poduzetničke zone Kneginec. Predviđena namjena čestica je za gospodarsku namjenu, točnije proizvodno-poslovnu zonu. Također, prihvaćena je i Odluka o donošenju VII. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Gornji Kneginec. Nakon provedene javne rasprave usvojeni su svi prijedlozi mještana Općine Gornji Kneginec i isti su uvršteni u konačni prijedlog Prostornog plana. 

Što se tiče predškolskog odgoja i obrazovanja vijećnici su donijeli tri odluke. Odlukom o davanju suglasnosti Dječjem vrtiću „Bubamara“ za iznajmljivanjem prostora dvorana daje se vrtiću mogućnost da iznajmljuje prostor dvorane u centralnom objektu u Gornjem Knegincu i u podružnici Lužan Biškupečki. Donijeta je i Odluka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Plana i mjerila upisa u Dječji vrtić „Bubamara“ za pedagošku godinu 2024./2025.

Prema planu u matičnom objektu u Gornjem Knegincu predviđa se 38 slobodnih mjesta, a u područnom odjelu Lužan Biškupečki 24 slobodna mjesta. Natječaj za upis trajao bi od 9. do 17. svibnja 2024. godine. Odlukom o raspodjeli rezultata poslovanja Dječjeg vrtića „Bubamara“ za 2023. godinu utvrđen je višak poslovanja u iznosu od 27.705,48 eura koji će se u ovoj godini iskoristiti za plaće za zaposlene i za nabavku didaktičko-pedagoške opreme.

Komentari