Grad Lepoglava

Foto - Uz izložbu čipke i fotografija otvoren novouređen galerijski prostor u Lepoglavi

Objavljeno: 04.12.2023. 10:13

Zadnja izmjena: 04.12.2023. 10:13

Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava je dobila novouređen galerijski prostor. Nekad skladišni prostor ispod ulaza u Dom kulture preuređen je u galeriju koja će biti jedna od središnjih točaka kulturnih i društvenih zbivanja u Lepoglavi.

U njezino je uređenje uloženo 92.000 eura. Većinu sredstava osigurao je Grad Lepoglava, no vrijednost projekta prepoznalo je i Ministarstvo kulture koje ga je financiralo s nešto više od  26.000 eura. Otvaranje novouređenog galerijskog prostora popraćeno je otvaranjem i prvih dviju izložbi – izložbe 'Profinjenosti niti' te izložbe fotografija 'Xiaomi 13T serije i lepoglavske čipke'. Novouređenu galeriju i izložbe otvorio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

– Ovim smo izložbama spojili našu bogatu tradiciju i modernu tehnologiju, našu prošlost i budućnost koju ćemo s drugima podijeliti zahvaljujući ovom prostoru koji će, iako je relativno malen, imati veliki značaj, biti centar brojnih kulturnih događanja. Upravo to smo i željeli. Da Dom kulture bude centar kulturnih i društvenih zbivanja u Lepoglavi – istaknuo je.

Direktor Turističko kulturno informativnog centra koji upravlja Domom kulture Kristijan Bizek rekao je: 

– Galerija će biti središnje mjesto za kulturnu interakciju naše zajednice. Omogućit će nam predstavljanje ljepote lepoglavske čipke, a služit će i kao prostor za druge umjetnosti koje obogaćuju našu kulturu – poručio je.

Otvaranje galerije i izložbi glazbeno je, svirajući gitaru, uljepšala Leona Čretni, učenica 5. razreda osnovne glazbene škole.

Komentari