FOTO: Uz promociju knjige i dječji dan započeo vikend Miholja u Sračincu

Objavljeno: 25.09.2015. 16:21

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 07:10

Foto: Zvonimir Mikašek

Miholje, proslava blagdana svetog Mihaela arkanđela, zaštitnika Župe i Općine Sračinec, približava se svojoj kulminaciji koja će biti vikend pred nama.

U četvrtak je u velikoj dvorani predstavljena knjiga poezije autorice Snežane Liber, koja živi u Sračincu. Ovo joj je već druga zbirka, a za promociju je vladao izniman interes.

- Na pitanje zašto piše poeziju, Snežana je jednom odgovorila da to radi iz čiste ljubavi. Ova zbirka sastoji se od četiri poglavlja u kojima autorica istinski, iz srca, želi njegovati i očuvati tu živu kajkavsku, srakarsku riječ, što je u današnje doba tehnologije zaista rijetko - istaknula je na predstavljanju ove zbirke poezije profesorica Mirela Briševa. 

Rečeno je kako je ova zbirka veliki doprinos Sračincu, a mještanima na ponos i možda poticaj da se i sami počnu baviti poezijom.

- Jezičnu baštinu svog kraja autorica provlači kroz pjesme u kojima dominira svakodnevni život, ali tu su i druge teme kao što je prolaznost života, životne vrijednosti te pjesme o sitnim stvarima iz svakodnevnog života - istaknula je Mirela Briševac dodavši kako na kraju ove knjige Snežana daruje i srakarski riječnik autohtonog srakarskog govora.

- Izuzetno sam ponosan na našu Snežanu Liber, Seku, što se ponovno upustila u pisanje i izdavanje knjige koju danas predstavljamo. Ovo je zaista djelo koje bi trebalo biti u svakoj kući u našoj općini. Od sadržaja njene knjige napravit ćemo svojevrstan suvenir naše Općine. Osim toga, prepoznavajući vrijednost ovog djela, Općina će se potruditi da pokrije gotovo sve troškove tiska knjige - u svom je obraćanju naglasio načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Na istom mjestu dan kasnije održan je "Dječji dan" na kojem su se recitacijama, igrokazima, pjesmom i plesom predstavila djeca Dječjeg vrtića Bambi Sračinec te djeca iz Osnovne škole Sračinec.

Komentari