radovi varkoma

FOTO: Šetnica kroz Dravsku šumu i spasioci u gliseru

Premda se šetnica idejno namjeravala obložiti tlakavcima, u skladu s pravilima Hrvatskih šuma ipak će biti obložena tvrdo nabijenim euruptivnim šljunkom iz Ljubešćice...
Objavljeno: 12.03.2019. 12:17

Zadnja izmjena: 11.10.2021. 19:12

Foto: Luka Šalamun

Pod budnim okom spasilaca iz glisera Javne vatrogasne potrojbe Grada Varaždina, na mostu kod Dravskih bazena u tijeku je postavljanja kanalizacijskih cijevi, uz koje se usporedno postavlja i kabel optičkog interneta.

Spomenute kanalizacijske cijevi i kabel ispod mosta nadovezuju se na kanal koji je za potrebe istih iskopan kroz Dravsku šumu, odnosno kroz buduću šetnicu na kojoj se upravo danas postavljaju rubnjaci, nakon čega će se postaviti slavina pitke vode, LED rasvjeta, klupice, te izgraditi travnati „poluotook“ i novi pješački prijelazi na izlazu u Bombellesovu.

Radovi koje trenutno izvodi Varkom (postavljanje cijevi i rubnjaka) zapravo su, naglašava direktor Varkoma Željko Bunić – sanacija onoga što je „raskopano“ za potrebe postavljanja cijevi za kanalizaciju, kabela optičkog interneta i cijevi za javnu rasvjetu, a čime budući sportsko-rekreacijjski kompleks koji se namjerava razvijati dobiva svu potrebnu infrastrukturu.

Sanacija kao dodana vrijednost

- Naš dogovor s Gradom Varaždinom bio je da, već kad kopamo u svrhu obnavljanja kanalizacijske mreže i već kad imamo obvezu ono što je raskopano – sanirati, da odmah stvorimo dodanu vrijednost i od grada do bazena dovedemo kompletnu infrastrukturu – kaže direktor Varkoma Bunić, dodajući kako još jedan od razloga ekološki. Naime, otpadna voda iz bazena ne može se ispuštati u prirodu, nego ju je potrebno dovesti do pročistača.

Šetnica bi trebala biti otvorena već s 1. travnja, a nova sezona na bezenima otprilike tri tjedna kasnije. Premda se šetnica idejno namjeravala obložiti tlakavcima, u skladu s pravilima Hrvatskih šuma ipak će biti obložena tvrdo nabijenim euruptivnim šljunkom iz Ljubešćice. U našoj fotogaleriji već sada se može nazrijeti kako će buduće rekreakcijsko mjesto izgledati, pa pogledajte: