NAUTIČKI KLUB LABUD

FOTO: Uzbudljiva utrka „drofskim čonima“ na 20. Lovu na labuđe pero

Objavljeno: 14.07.2020. 19:12

Zadnja izmjena: 14.07.2020. 19:18

Foto: Grad Prelog

Nautički klub Labud bio je domaćin 20. po redu „Lova na labuđe pero“. Uz utrku „drofskim čonima“ za labuđe pero, organiziran je bio i turnir u odbojci na vodi, pračkanje te utrka parova u kajacima.

Sportsko rekreacijska zona Marina dom je Nautičkog kluba Labud iz Prelog, koji djeluje na svom prostoru, nazvanom tradicionalnim „priločkim“ imenom Vrbica. 

Manifestaciju su prigodnim riječima otvorili predsjednik Nautičkog kluba Labud Mario Naranđa te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, uz ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, predsjednika Gradskog vijeća Grada Preloga Đuru Ujlakija te zamjenika gradonačelnika Zdravka Kvakana.

U utrci za labuđe pero, sudjelovale su i posade nautičkih klubova Fljojsar i Vidovski zlatari, iz Donje Dubrave i Donjeg Vidovca te članovi Eko – udruge Murščak iz Domašinca.

Manifestaciju su popratili i djelatnici Policijske uprave međimurske sa svojim Mobilnim preventivnim centrom te članovi Hrvatske gorske službe spašavanja, a start Lova na labuđe pero, označio je pucanj iz topa Zrinske garde Čakovec.

Pobjednici dvadesete po redu utrke za labuđe pero bili su Denis Malek i Miroslav Vrhaj, drugo su mjesto osvojili Miroslav Horvat i Branko Ivančić, a treće Ivan Magić i Darko Punčikar.

Prvo je mjesto među pračkašima osvojio Nedeljko Hižman, a najbolji su u utrci kajacima bili Irena Bermanec i Štefan Srpak. 

Komentari