europsko ekipno prvenstvo

FOTO Varaždin domaćin još jednog velikog natjecanja - najbolji europski atletičari sljedeće godine na Slobodi!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.05.2018. 12:32

Zadnja izmjena: 25.05.2018. 12:32

Foto: Luka Šalamun

Danas je u Gradskoj vijećnici održan prijem za Ivana Veštića, predsjednika Hrvatskog atletskog saveza. Gradonačelnik Čehok primio je Veštića i Ivana Domislovića, predsjednika  Atletskog kluba „Sloboda“ povodom uspješne kandidature i službene dodjele organizacije Ekipnog prvenstva Europe – 2. Liga koja će održati u Varaždinu 10. i 11. kolovoza 2019. godine.

Prvenstvo će se održati u suorganizaciji Hrvatskog atletskog saveza i atletskog kluba Sloboda iz Varaždina na stadionu Sloboda. Čehok je ovom prilikom napomenuo kako je ovo najveće atletsko natjecanje u povijesti Varaždina.

- Ovdje će biti 12 reprezentacija, među njima svjetski rekorderi, olimpijski pobjednici, ali najbitnije je da svi osvijestimo da je atletika kraljica sportova i naši građani će moći uživati u vrhunskoj sportskoj priredbi - rekao je Čehok.

Atletičari će biti smješteni u studentskom centru, a Veštić je izrazio zadovoljstvo što je upravo Varaždin dobio domaćinstvo.

- Postoje standardi koje smo morali ispuniti - od kvalitete borilišta, smještajni kapaciteti, geografska pozicija, povijest alletike u gradu i Varaždin je ispunio sve uvjete i ponosni smo što smo doveli jedno veliko natjecanje ovdje - rekao je Veštić i dodao kako je lijepo što se dogodine obilježava 30 godina od povijesnog Europskog prvenstva za juniore te se na taj način može napraviti neka poveznica. 

 

 

Komentari