obilazak radova

Foto - Varaždin uskoro dobiva novo dječje igralište i košarkaško igralište

Objavljeno: 17.02.2023. 18:18

Zadnja izmjena: 17.02.2023. 18:18

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, zamjenik Miroslav Marković i pročelnik Vlado Podbrežnički obišli su radove na uređenju novog dječjeg igrališta u Gojancu i novog košarkaškog igrališta u produžetku Istarske ulice.

Na dječjem igralištu u Gojancu planirano je ugraditi njihalice na opruzi za jedno dijete i vrtuljak, podni trampolin i skakalicu na tri opruge, košara-ljuljačka i dupla klackalica za četvero djece. Ovi sadržaji se dodaju postojećem kombiniranom igralu koje sadrži dvostruku ljuljačku, tobogan i penjalicu. Površina platoa igrališta izvodi se od antitraumatske gumene podloge. Vrijednost projekta je 65 tisuća eura, a završetak radova očekuje se kroz najkasnije mjesec dana.

Košarkaško igralište u produžetku Istarske ulice u II. MO Varaždin bit će dimenzija 15 x 11 m, s jednim košem. Izvest će se na podlozi od kamenog materijala završno asfaltiranog. Završna obloga bit će lijevana gumom za sportske terene. Površina uređenog terena iznosit će 238 m2, a ostali dio parcele će se ozeleniti. Vrijednost projekta je 37 tisuća eura, a financirano je u cijelosti iz proračunskih sredstava Grada. Radovi će završiti u roku 14 dana.

- Područje uz igralište će se i hortikulturno urediti, zasaditi drveća, postaviti klupice i vjerujem da će ovo postati centar života u Gojancu gdje će se ljudi moći okupljati, boraviti sa svojom djecom. Radovi koje smo sada obišli ugovoreni su prošle godine i u potpunosti ih možemo financirati jer su ugovori potpisani kad smo imali proračun. Napravili smo analizu svih 60-ak dječjih igrališta u Varaždinu, ali s obzirom na to da trenutno nemamo proračun, radovi na igralištima će kasniti i počet će se provoditi tek donošenjem proračuna. No, sva dječja igrališta u gradu Varaždinu bit će popravljena, obnovljena, sigurna i spremna za naše mališane - rekao je Bosilj.

Komentari