'novo poglavlje'

Foto - Varaždincima predani prvi ključevi polupodzemnih spremnika za otpad

Objavljeno: 02.04.2024. 12:49

Zadnja izmjena: 02.04.2024. 12:49

Foto: Ivana Bertović

U varaždinskoj Ulici Zrinskih i Frankopana danas su svečano predani su prvi ključevi polupodzemnih spremnika za otpad stanarima okolnih zgrada.

Gradonačelnik Neven Bosilj tom je prilikom naglasio kako je do sada montirano 165 polupodzemnih spremnika na 33 lokacije širom grada.

- Na svim lokacijama je postavljeno pet polupodzemnih spremnika. Tri su od pet kubnih metara, a dva od tri. Stanari dobivaju ključeve, a s time i odgovornost da brinu oko svojih spremnika. Nitko osim njih neće moći ubacivati otpad. Većinom u gradu imamo stare kontejnere koje sada izbacujemo iz uporabe. Do kraja rujna će na svim objektima višestambenih grada biti ugrađeno ovakvih pet polupozemnih spremnika. Uredit će se i okoliš, točnije prilazi spremnicima. Na ovaj način otvaramo jedno novo poglavlje zbrinjavanja otpada u gradu.

'Do lipnja na 77 lokacija'

Direktor Čistoće, Zoran Svetec, nadovezao se kako će do kraja lipnja biti postavljeni spremnici na 77 lokacija, od ukupnih 96 te  pojasnio:

- Tri spremnika od pet kubnih metara su za miješani komunalni otpad, za papir i karton te plastiku i metal. Manji, od tri metra kubnih su za staklo i bio otpad. Prednost polupodzemnih spremnika je vidljiva, od samog izgleda, a i okoliš je puno uređeniji, a najveće prednost je što će biti puno manje neugodnih mirisa. Jedan ovaj spremnik od pet kubika mijenja četiri i pol stara spremnika.

Ključeve je predstavnicima stanara podijelio predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki zahvalivši Čistoči na ulaganju u novi sustav zbrinjavanja otpada.

Komentari