udruga 'Veliko srce malom srcu'

FOTO Varaždinska bolnica prva u Hrvatskoj dobila EKG uređaj vrijedan 23 tisuće kuna

Odjel za pedijatriju Opće bolnice Varaždin dobio je vrijednu donaciju. Naime, udruga „Veliko srce malom srcu“ donirala je EKG uređaj vrijedan 23.000 kuna...
Objavljeno: 20.06.2018. 08:58

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 13:56

Odjel za pedijatriju Opće bolnice Varaždin dobio je vrijednu donaciju. Naime, udruga „Veliko srce malom srcu“ donirala je EKG uređaj vrijedan 23.000 kuna čime je varaždinska bolnica prva u Hrvatskoj koja ima ovakav uređaj.

Ivana Zagrajski iz varaždinske podružnice udruge „Veliko srce malom srcu“ istaknula je da je ovo četvrti uređaj koji su donirali varaždinskoj bolnici.

- Donacije smo prikupili na štandu i slanjem donacijskih upita tvrtkama i drugim udrugama koje se bave pomaganjem djece koja imaju određenih zdravstvenih poteškoća. Sjedište naše udruge „Veliko srce malom srcu“ je u Zagrebu, na KBC-u Rebro, a podružnica u Varaždinu osnovana je 2011. godine i aktivno sudjelujemo u akcijama, redovito smo na Špancirfestu, sa željom da djeca rođena sa srčanom greškom imaju što kvalitetniji život, da imaju uređaje za što kvalitetniju dijagnostiku. Godišnje se u Hrvatskoj rađa oko 500 djece sa srčanim greškama ili srčanim bolestima - rekla je Zagrajski 

Uz ovaj EKG uređaj, Udruga „Veliko srce malom srcu“ ranije je donirala 24-satni holter vrijedan 2.000 kuna, monitor vitalnih funkcija vrijedan 15.000 kuna i sonda za stariju djecu vrijednu 35.000 kuna.

- Na varaždinskom području djeluje nas pet-šest mama i nema tih zapreka kad mame krenu u akciju. Nema problema koji ne bi mogle riješiti - dodala je Zagrajski.

Važnost uređaja za Odjel za pedijatriju istaknula je i Petra Detoni, dr. med.

- Djeca ne mogu biti sasvim mirna kod snimanja i tu će nam koristiti ovaj visokosofisticirani aparat, koji će maksimalno smanjiti smetnje i bit će lakše očitavati zapise kod najmanje djece. Ima različite mogućnosti zapisa i pohrane i bit će nam velika pomoć u radu. Imamo između dvije i dvije i pol tisuće EKG pregleda godišnje u našoj bolnic i to je zaista vrlo važna pretraga u pedijatriji - kazala je Detoni.

 

Komentari