svečani prijem

Foto - Varaždinska građanska garda ima novog zapovjednika i novo vozilo

Objavljeno: 10.06.2024. 13:58

Zadnja izmjena: 10.06.2024. 13:58

Novom zapovjedniku Varaždinske građanske garde Bojanu Hegediću, u nazočnosti gradonačelnika Grada Varaždina i nadzapovjednika garde Nevena Bosilja predana je sablja. Tim činom je Hegedić i formalno preuzeo tu časnu dužnost, a sablju i zapovjednički pojas mu je predao dosadašnji zapovjednik Dražen Loparić.

Gradonačelnik je ispred vijećnice novom zapovjedniku čestitao te predao i ključeve kombi vozila koji će se služiti varaždinski „purgari“ te je svečano predao i medalju i monografiju mladom gardistu, članu bubnjarske sekcije Marku Ljuboviću. 

- Varaždinska građanska garda je jedino nematerijalno kulturno dobro Grada Varaždina. Slijedeće godine slavi 275 godina i neizbježni su u svakoj protokolarnoj aktivnosti Grada Varaždina, čuvari su naše prošlosti. – rekao je gradonačelnik i dodao: Mislim da su svim svojim aktivnosti zaslužili da im Grad Varaždin odobri sredstva za vozilo. Oni puno putuju, predstavljaju Varaždin po cijeloj Hrvatskoj a putuju i diljem Eure. Na ovaj način ćemo im olakšati ta njihova putovanja - kazao je Bosilj.

Bojan Hegedić, profesor na Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu popularnim Purgarima se priključio početkom 2018. godine, a već 2019. je proglašen najpurgarom godine. A da mu podrška Purgara ne nedostaje govori i činjenica da je prijedlog za imenovanje na Zboru garde prošao jednoglasno.

Komentari