humanitarna akcija

Foto - Varaždinska policija i DV 'Čira Čara' prikupili čepove za oboljele od leukemije i limfoma

Objavljeno: 23.06.2022. 18:52

Zadnja izmjena: 23.06.2022. 18:52

Dvjestotinjak kilograma plastičnih čepova prikupili su zajednički djelatnici Policijske uprave varaždinske i djeca, roditelji i djelatnici dječjeg vrtića Čira Čara iz Varaždina.  

Plastične su čepove zajedno predali Emilu Viboviću, predsjedniku Udruge oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca. Inicijativi se posebno razveselila te je podržala Anita Zadravec, majka polaznika vrtića Mije Pavića koji je prebolio leukemiju, koja mu je bila dijagnosticirana s 3 mjeseca života te je par dana prije prvog rođendana bio na transplataiciji matičnih stanica i godinu i pol u bolnici na liječenju. 

Načelnik Policijske postaje Varaždin Leonardo Sakač pridružio se izrazima zadovoljstva što su i djelatnici Policijske uprave varaždinske sudjelovali u ovoj akciji. Predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Emil Vibović zahvalio je djelatnicima PU varaždinske te djeci i djelatnicima Dječjeg vrtića Čira Čara na prikupljenim čepovima.

- Akcija dobro ide, osim policijskih uprava iz cijele Hrvatske, sve više se uključuju gradovi i općine, škole, dječji vrtići, tako da imamo oko 1 300 aktivnih subjekata koji nam pomažu prikupljanjem čepova. Do sada smo prikupili preko 320 tona plastičnih čepova, od 2013. godine do danas i svaki čep i svaka kuna su bitni. Prošli smo mjesec npr. donirali gotovo 20 000 kuna oboljelima i njihovim obiteljima za pomoć u liječenju, za medicinska pomagala, za lijekove, za put i boravak u Zagrebu prilikom liječenja i drugo -rekao je Vibović.

Komentari