za ugodniju i kvalitetniju nastavu

FOTO: Varaždinska Prva gimnazija sa svojim posebno uređenim učionicama spremna za učenike - pogledajte!

Objavljeno: 02.09.2018. 10:00

Zadnja izmjena: 02.09.2018. 11:46

Foto: Facebook

Sutra je prvi dan nastave i naše su škole spremne za svoje učenike, pa tako i varaždinska Prva gimnazija, čije posebno uređene učionice sa svom potrebnom opremom i prostori škole čekaju da se nova školska godina 'zahukta'. Pogledajte u kakvom ugodnom i suvremeno uređenom ambijentu naši gimnazijalci stječu znanja, vještine i kompetencije tijekom školske godine. 

Opremljenost i uređenost škole ne začuđuje s obzirom da je Prva gimnazija vrlo aktivna u provođenju i sudjelovanju u brojnim projektima i ima važnu ulogu u našem obrazovnom sustavu. Naime, škola je članica nekoliko međunarodnih mreža i partnerstva, udružena je škola UNESCO-a, a u školi se izvodi program međunarodne mature koji učenicima pruža priliku da steknu vrhunska znanja i kompetencije iz šest znanstvenih područja te da nakon dvogodišnjeg školovanja dobiju svjetski priznatu diplomu.

Učionice zadovoljavaju visoke standarde

Podsjetimo, škola je i ECDL testni centar, kao i županijski centar izvrsnosti iz informatike i biologije, a odabrana je među prvih 20 škola pilot projekta e-Škole, koji uskoro završava. U sklopu projekta e-Škole tu je otvoren reprezentativni prostor Regionalnog obrazovnog centra, jednog od svega pet u Hrvatskoj.

S obzirom na sve navedeno, za očekivati je da škola ima svu potrebnu opremu te suvremeno opremljene prostore koji zadovoljavaju visoke standarde. Tako svaka učionica ima laptope i tablete, pametni ekran, ali i dodatne suvremene komade namještaja, slike, cvijeće te šarene vreće za sjedenje i opuštanje, a tu je i drugačiji raspored klupa, odnosno stolova. U višenamjenskoj prostoriji Regionalnog obrazovnog centra (ROC) koja služi za nastavu stranih jezika, umjetnosti i sva ostala događanja, projekte, aktivnosti i edukacije nalazi se 30 tableta, 30 laptopa te 4 pametna ekrana. Naravno, u prizemlju škole smjestio se i ugodan kutak za kavu s još ugodnijim foteljama i šarenim stolicama. 

 

 

 

Komentari