olimpijada u stuttgartu

FOTO: Sutra na Kulinarsku olimpijadu putuje Regionalni tim Varaždinske županije

U Županijskoj palači danas je predstavljen Regionalni tim kuhara koji će ove godine predstavljati Varaždinsku županiju na Svjetskoj kulinarskoj olimpijadi, najstarijem i najvećem međunarodnom kulinarskom natjecanju na svijetu.
Objavljeno: 11.02.2020. 13:52

Zadnja izmjena: 11.02.2020. 13:58

U Županijskoj palači danas je predstavljen Regionalni tim kuhara koji će ove godine predstavljati Varaždinsku županiju na Svjetskoj kulinarskoj olimpijadi, najstarijem i najvećem međunarodnom kulinarskom natjecanju na svijetu.

Natjecanje traje od 14. do 19 veljače u Stuttgartu, a tim na put kreće već sutra. Na natjecanje ove godine iz naše županije odlazi najmlađi tim do sada, a kao kapetan, predvodi ih iskusni Ivan Tomas. Uz njega, tu su još Vanja Orban, Dario Rodeš, Amos Novak, Katarina Filipašić, Lorena Šoš, Nikolina Butko i Valentina Šimunek.

Na predstavljanju tima, posebna savjetnica župana Natalija Martinčević istaknula je kako je veseli što je u tmu velik broj mladih kuhara - Mi kao županija smo izuzetno veseli što će Udruga kuhara Varaždinske županije tamo predstaviti ono najbolje iz naše županije - naše autohtone namirnice i vrhunsku gastronomiju. - rekla je Martinčević.

Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza dodao je kako je rezultat manje bitan, već da je važnije da daju sve od sebe - Cilj nam je vidjeti kako pratimo trendove i kako možemo parirati drugim svjetskim kuharima. Mislim da je san svakog kuhara biti na jednom ovako velikom natjecanju. Rezultat je manje bitan, bitno je da se da sve od sebe, a onda svaki sljedeći puta može biti samo bolje - rekao je Crleni.

Komentari