21. po redu

Foto - Varaždinska županija predstavljena na Mediteranskom sajmu u Dubrovniku

Objavljeno: 18.03.2023. 12:31

Zadnja izmjena: 18.03.2023. 12:31

U Dubrovniku se po 21. puta održava Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva na kojem posjetitelji uz veliku ponudu domaćih proizvoda, mogu sudjelovati u radu stručnih radionica te gastro showu kuhara iz Italije, Turske, Hrvatske i drugih zemalja.

Na njemu se i ove godine predstavlja Varaždinska županija putem svojih vrijednih OPG-ova i proizvođača. Tako svoje proizvode predstavljaju OPG Jakopović, OPG Andreja Petrović, Domed - obrt za pčelarstvo, OPG Kolenko, Agro altera d.o.o., Mygros, OPG Oreški te Turistička zajednica Varaždinske županije.

- Tijekom Domovinskog rata sjever i jug, Varaždin i Dubrovnik "povezivali" su naši branitelji, pripadnici 5. bojne 1. A brigade "TIGROVI", te specijalne jedinice policije "Rode". Danas nas povezuju naši vrijedni obrtnici i poduzetnici. Ovakvi sajmovi su i prilika da isprezentiramo čime raspolaže Varaždinska županija, koje su joj značajke te zbog čega ju obići. Koristim priliku da vas pozovem da se popnete na najvišu planinu na sjeveru Hrvatske, da se uvjerite zašto Dravu zovu hrvatska Amazona, da posjetite najljepši hrvatski dvorac Trakošćan, da prošećete Varaždinom i uživate u Špancirfestu, obiđete Međunarodni festival čipke u Lepoglavi, Dane ludbreške Svete Nedjelje, Zeljarijadu - rekao je župan Anđelko Stričak.

Komentari