promicanje dojenja na otvorenom

FOTO Varaždinske mame dobile prvu klupicu za dojenje i prematanje u POS naselju

Objavljeno: 17.05.2018. 12:15

Zadnja izmjena: 17.05.2018. 12:15

Foto: Mirela Horvat

Danas je u POS naselju u Jalkovečkoj ulici kod dječjeg igrališta postavljena prva klupica za dojenje i previjanje. Klupicu su gradu Varaždinu i varaždinskim mamama poklonili predstavnici tvrtke APOLLO HR zajedno s partnerom projekta trgovinom „BUBAMARA – sve za djecu“. 

Na ovom poklonu, kojim se želi promicati dojenje na otvorenom, a istovremeno je pomoć roditeljima jer klupica ima dodatak za presvlačenje i previjanje djece, zahvalio se i gradonačelnik Ivan Čehok. 

- POS naselje je po gradnji i dobnoj strukturi stanovnika najmlađe naselje i dobro je da je baš tu postavljena klupica za dojenje i da je baš Varaždin prvi grad u kojoj je postavljena. Predrasude oko dojenja u javnosti trebamo srušiti, a osim te klupice, i ostale klupice u gradu majke mogu koristiti kako bi dojile svoju djecu - rekao je Čehok

Poziciju klupice u POS naselju, u kojem je stambeno pitanje riješilo mnogo mladih varaždinskih obitelji s djecom, odabrali su stručnjaci UO za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša Grada Varaždina, a Varaždin je prvi u nizu gradova u Hrvatskoj u kojem je postavljena klupica za dojilje i prematanje djece. 

- Danas je normalno da mame doje, iako im je neugodno dojiti u javnosti i malo njih to prakticira. No, one koje doje u javnosti ne mogu reči da ih javnost kritizira ili da su grubi prema njima, ali svatko tko prođe pokraj njih pogleda ih sa znatiželjom pa im je iz tog razloga neugodno. To bi trebala biti najnormalnija stvar na svijetu poput primjerice, pijenja vode. Kada će biti tako, onda ćemo imati više sretnih mama i djece - izjavila je najpoznatija babica, Erika Spirić

 

Komentari